Spirituele zoektocht

Yvonne Kusters is gespecialiseerd in auravelden, waarzeggen en helderziendheid. In deze blog vertelt ze hoe een spirituele zoektocht tot stand komt en wat de bedoeling.

Wat is een spirituele zoektocht en waarschijnlijk nog een belangrijkere vraag:, Waarom zijn er zoveel mensen op dit moment bezig met deze zoektocht?

Ik wil heel graag beginnen bij het begin of beter gezegd waarom uw gevoel u drijft om spirituele kennis op te willen doen. Een spirituele zoektocht begint altijd met een gevoel van het niet compleet voelen van uzelf als mens. Het kan ook zomaar zijn dat u iemand bent die van nature nieuwsgierig en leergierig is en meer over dit fenomeen te weten wilt komen.

Een spirituele zoektocht is eigenlijk niets meer en niets minder dan het vinden en hervinden van uw innerlijk gevoel en persoonlijkheid. Ik benoem het simpel omdat het ook de enige echte reden is om deze tocht te willen ondernemen. 

Er wordt ontzettend veel over spirituele zoektochten geschreven en naar buiten gebracht met de bedoeling om u kennis te laten maken met spiritualiteit en wat het voor u betekenen kan. Dit kan natuurlijk voor enige verwarring zorgen omdat u niet precies weet wat een spirituele zoektocht voor u kan inhouden en wie u daar verder in zou kunnen onderwijzen.

Voor iedereen is er een wegwijzer te vinden. Die wegwijzer bent u namelijk altijd zelf. De enige ook die kan bepalen welke richting u wilt inslaan of wat u aan spirituele inzichten nodig heeft! Om een paar voorbeelden te noemen;

  • U voelt een gemis of leegte in uzelf maar kan daar niet echt de vinger op leggen.
  • U voelt zich vaak een buitenbeentje maar weet niet goed waarom dit zo is.
  • U zit vast in uw gevoel en kan maar niet stoppen met denken om tot een oplossing te komen.
  • Niet begrepen, gehoord of gezien worden voor uw gevoel.
  • Gevoeliger zijn dan de meeste mensen en niet goed weten hoe u daarmee om moet gaan.

Al deze menselijke gevoelens wilt u beter  van uzelf leren begrijpen om vervolgens een mooie persoonlijke groei te kunnen ondergaan. Heel logisch eigenlijk, want iedereen wilt zich vrijer kunnen voelen. Erkenning krijgen voor u als persoon en dat u er daadwerkelijk ook toe doet. Gehoord en gezien worden als het met fases iets minder met u blijkt te gaan en daarom wat verdrietiger bent.

Wat ik mij kan voorstellen is dat u nu nog met een vraag zit : “Hoe weet ik nu wie mij kan beste kan helpen of onderwijzen in deze voor mij spirituele zoektocht”?

Begin  daarom eerst met uzelf af te vragen welk doel u bereiken wilt. Welke aspecten van uw persoonlijkheid verdienen aandacht zodat u zich beter kunt gaan voelen?

Wilt u meer over uzelf te weten komen en uw eigen capaciteiten versterken die een ieder, dus ook u bezit? Wilt u meer zelfvertrouwen en vertrouwen opbouwen? Wat zijn uw eigen normen en waarden over uzelf en uw medemens? Een aansluitende volgende vraag zou kunnen zijn; “Ben ik niet te egoïstisch als ik voor mijzelf kies in wat goed voor mij is en wie ik daarbij nodig heb”?

Wat u ook nodig hebt om uw spirituele zoektocht succesvol te laten verlopen is voorhanden. U bepaald hierin echt zelf welke weg u loopt en wat u hierin wilt leren of hoeveel tijd u wilt investeren. De een heeft namelijk meer behoefte aan diepgang en inzichten dan iemand anders. Ook de vraagstukken die aan therapeuten, coaches en spirituele healers voorgelegd worden verschillen enorm en zijn zeer divers.

Wij zijn als mens nu eenmaal uniek en iedereen voelt zich op zijn eigen manier tevreden als hij of zij een bepaald level heeft bereikt. Dit geldt natuurlijk ook voor de therapeut of coach die u aantrekt of kiest om u in deze zoektocht te onderwijzen of te ondersteunen.

Een spirituele zoektocht of beter gezegd, voelen waar u blij, tevreden en gelukkig van wordt kost tijd en vergt veel energie van u. Het betekend nagenoeg niet dat iedereen die een spirituele zoektocht onderneemt als vanzelfsprekend geboren is om als medium te kunnen fungeren.

Daar geldt een hele andere ethiek, regels en discipline voor. Er zijn door de jaren heen misverstanden en verwarring  ontstaan over wat een spirituele zoektocht eigenlijk is en wat de werkelijke reden hiervan is.

Een spirituele zoektocht kan u de verrijking bieden van wie u in wezen bent.
We leren meer over ons zelf de bron waar we allemaal vandaan komen en het leven dat wij leiden.
We worden bewuster en dankbaarder voor het leven zelf.
We kunnen meer geloof en vertrouwen putten over de lessen die wij over onszelf mogen leren.
Bovenal en het meest belangrijke; We kunnen heel worden en ons verbinden met dat wat goed voor ons voelt en waar wij een gelukkiger leven door kunnen gaan leiden!

Uw rust en tevredenheid die u krijgt zijn uw grootste geschenk.
Dat is de beloning voor het harde werken die het universum u zal geven.
Alle aardse en materiële zaken die wij als mensen graag willen bezitten zijn immers al eeuwen lang voor ons voorhanden.

Heel veel succes, kracht en liefde in uw eigen spirituele zoektocht!

Liefs, Yvonne Kusters

Aurareading Mantra's
 
Coaches die nu beschikbaar zijn:
Bekijk hier het profiel van Life Coach Yvonne | Dit is mijn toekomst
Expertises:
Beschikbaar | Yvonne | boxnr. 243
Bekijk hier het profiel van Life Coach Cheyanna Wanagi | Dit is mijn toekomst
Expertises:
Beschikbaar | Cheyanna Wanagi | boxnr. 104
Gerelateerd:
Klik hier voor meer informatie over | Alternatieve Geneeswijze
10-4-2017
Alternatieve geneeswijze

Alternatieve Geneeswijze...

 
2b78c94c-16c2-46a9-9f7a-d5ad51dd4e18
15-3-2018
Eenzaamheid

Iedereen heeft wel eens eenzaamheid ervaren maar wat houdt het precies in?...